Publicerad 2019-10-22
 • Oavsett om du ska handla förbrukningsartiklar som servetter och ljus till restaurangen eller en helt ny inredningslösning kan du få personlig hjälp av IKEA företagssäljare och företagsinredare. Med Visitas avtal med IKEA får du som medlem alltid 6% på hela sortimentet.

  Ta del av förmånen
  För att nyttja medlemsförmånen behöver du ansöka om ett IKEA företagskonto kopplat till Visitas förmånsavtal. Ansök här
  Har du redan IKEA företagskonto maila ditt organisationsnummer och företagsnamn till foretag@ikano.se för att koppla ditt konto till Visitas avtal.

  Med IKEA företagskonto med koppling till Visitas förmånsavtal får du:

  • 6 % på IKEA sortimentet, alla dagar, året om
  • Personlig kostnadsfri inköpshjälp av kunniga företagssäljare
  • Halva priset på servicen Företagsinredare
  • Konto för 30 dagars faktura utan avgifter*
  • Anpassade leveransalternativ
  • IKEA FAMILY priser
  • Gratis kaffe på vardagar på IKEA måndag till fredag

  *IKANO Bank AB (publ) är kreditgivare till IKEA företagskonto och administrerar allt kring fakturahanteringen. Ikano Bank AB (publ) säte: Älmhult | Org. nr: 516406-0922

  Med ett IKEA företagskonto kan du handla på egen hand i varuhuset eller online och få köpet på faktura. Men du kan också spara tid genom att ta hjälp av en företagssäljare i varuhuset eller via telefon.

  Företagssäljarna på IKEA hjälper dig med enklare planering, produktval, beställning och bokning av servicetjänster så som plock, leverans, montering och installation. För hela inredningslösningar som kräver planritningar, konceptskisser mm hjälper företagsinredarna till – se film om detta här

  För att komma i kontakt med en företagssäljare ring 0775-700 500
  eller boka ett möte på närmaste varuhus på IKEA.se/företag
  Du kan också maila på foretag@ikea.com

  Ta kontakt https://www.ikea.com/se/sv/ikea-business/vi-kontaktar-dig-pub4c48ae61

  Ta del av Visitas förmånsavtal – ansök om IKEA företagskonto

  För att ta del av Visitas avtalsförmån behöver du vara IKEA företagskund och ditt kundnummer måste vara kopplat till Visitas avtal.  >

  Har du redan ett företagskonto på IKEA kan du koppla det till VISITAS förmånsavtal genom att kontakta IKANO bank*.

  Det kan ta upp till 10 arbetsdagar att få igång IKEA företagskonto och samma tid för att få befintligt företagskonto kopplat till förmånerna. Rabatten kan inte ges i efterhand.

  Frågor om ansökan eller fakturabetalning
  Tel 0476-58 71 70
  infobusiness@ikano.se

   

 • Har du ett inlösenavtal hos Handelsbanken som är tecknat före 2016-01-01 behöver du teckna ett nytt avtal för att få tillgång till de lägre priserna enligt Visitas ramavtal. Kontakta Handelsbanken för att nyteckna avtalet för ditt företag.

  Exklusivt för dig som Visita-medlem (efter sedvanlig kreditprövning). Ramavtalet omfattar inlösen av bankkort, elektroniska kort, betalkort och kreditkort som exempelvis Eurocard/Mastercard och Visa (ej Amex/Diner’s).

  Ramavtalets alternativ

  Kortbetalning alt.1: 

  Bäst för dig med många mindre transaktioner via främst bankkort/debetkort. Oftast bästa alternativet för exempelvis lunchrestauranger.

  Kortbetalning alt. 2: 

  Med låg procentuell avgift, bäst för dig med flera och större kreditkortstransaktioner, exempelvis affärsrestauranger och hotell.

  Fördelar

  • Inga krav på att du ska ansluta sig till andra banktjänster. Du behöver inte heller byta bank, pengarna betalas ut till ditt företags konto i valfri bank.
  • Inga omsättningsgränser, samma avgifter gäller för alla.
  • Pristak: Ingen medlem ska behöva betala mer för kortinlösen än ramavtalets priser – men det är fritt fram att försöka förhandla sig till ännu bättre priser, t ex genom att bli helkund i banken.
  • Handelsbanken erbjuder bra priser på ett urval av kortterminaler. Du behöver en chip/PIN-terminal för att kunna teckna avtal.

  Priser, villkor och intresseanmälan hittar du här

 • Visita har i samarbete med Nordic Försäkring & Riskhantering och försäkringsbolag utvecklat en företagsförsäkring för Visitas medlemmar, särskilt anpassad för företag i besöksnäringen. Från den 1 november 2017 är Gjensidige Försäkring försäkringsgivare för VisitaFörsäkringen®.

  VisitaFörsäkringen® i korthet:

  Premierabatt
  Upphandling för hela Visita ger stordriftsfördelar, med rejäla premierabatter.

  Återbäring
  Överskott som uppstår vid låg skadefrekvens går alltid oavkortad tillbaka till medlemmarna.

  Utökat försäkringsskydd
  Försäkringen är specialanpassad till besöksnäringens villkor och omfattar därför mycket mer och innehåller avsevärt bättre villkor än en traditionell företagsförsäkring.

  Försäkringsgivare
  Gjensidige Försäkring är försäkringsgivare för VisitaFörsäkringen®

  Exklusivitet
  VisitaFörsäkringen® kan endast tecknas av dig som är medlem i Visita.

  Administreras av oberoende samarbetspartner
  Det är dina behov som är avgörande. Nordic Försäkring & Riskhantering är anlitade av Visita för att administrera Visita Försäkringen®. Nordic företräder därmed Visita-medlemmarnas intressen, vilket skadedrabbade Visita-medlemmar kan vittna om.

  Försäkrings- och skadekommitté
  VisitaFörsäkringen® följs löpande upp vad gäller skador, villkor, innehåll m m. Kommittén är tillsatt för din skull och består av representanter från Visita, Nordic Försäkring & Riskhantering och Gjensidige Försäkringar.

  Offert
  Kontakta Nordic Försäkring & Riskhantering för en offert eller för att få svar på dina frågor om VisitaFörsäkringen®: Tel 031-40 53 70.

  Läs mer om VisitaFörsäkringen® här.

 • Visita ställer resegaranti hos Kammarkollegiet, kostnadsfritt för medlemmar. Den som marknadsför och/eller levererar paketarrangemang, där exempelvis logi/turisttjänst ingår, måste enligt resegarantilagen anmäla detta till Kammarkollegiet, som utifrån anmälan kräver en säkerhet/bankgaranti.

  Visitas medlemmar kan i stället välja att anmäla sig till Visita som ställer en kostnadsfri kollektiv säkerhet (resegaranti) hos Kammarkollegiet för dem som anmält sig.
  Visitas resegaranti gäller under följande förutsättningar och begränsningar:

  • Endast medlemmar som anmält sig till Visita.
  • Endast medlemmar som marknadsför/levererar paketarrangemang som består av logi och turisttjänst (t ex golfpaket, teaterpaket, äventyrspaket, liftkort m m).
  • Endast medlemmar som har en omsättning lägre än 3 miljoner kr per månad, inkl moms, på paketarrangemangen.
  • Endast medlemmar som är etablerade i Sverige och att även arrangemanget endast ägs rum i Sverige
  • Gäller inte medlemmar som marknadsför/levererar paketarrangemang där personbefordran (annan än kortare transfer) ingår.

  Ställa egen säkerhet
  Medlemmar som marknadsför/levererar paketarrangemang, men inte kan eller vill omfattas av Visitas resegaranti är skyldig att ställa egen säkerhet hos Kammarkollegiet 08-700 08 00. Mer information och blanketter finns också på Kammarkollegiet 

  Anmälan Resegaranti 2020

  Av-anmälan 2020

  Frågor? Kontakta Tiina Berg, t.berg@visita.se, 08-762 74 36 eller Clemens Wantschura, cw@visita.se, 08-762 74 33.

 • Det förmånliga samarbetsavtal med Advokatfirman Fylgia respektive advokatbyrån Delphi innebär bland annat att Visitas medlemsföretag får möjlighet till en kortare kostnadsfri rådgivning per telefon.

  Dessutom får medlemmarna viss rabatt på dessa advokatbyråers ordinarie timarvoden om ett ärende sedan skulle uppstå. De aktuella samarbetsavtalen innebär naturligtvis ingen skyldighet för medlemsföretag i Visita att vid behov anlita just dessa advokatbyråer.

  Advokatfirman Fylgia har kontor i Stockholm. För mer information, Fylgia

  Advokatbyrån Delphi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Linköping. För mer information Delphi

  Visitas samarbetsavtal med Fylgia och Delphi i korthet

 • Visita har tillsammans med Bixia tagit fram ramavtal för el som ger förmånliga elpriser och samtidigt möjlighet att välja den trygghetsnivå som passar verksamheten bäst.

  Avtalet är väletablerat och har under flera år gett de medlemmar som använder sig av avtalet betydande besparingar på elkostnaderna.

  I Visitas ramavtal väljer du själv mellan fastprisavtal, rörligt elpris, elhandelspool eller kombinationer av dessa. Därmed kan du anpassa ditt elavtal utifrån vad som passar just din verksamhet bäst – tryggheten i fastpris eller möjligheten till låga kostnader med rörligt avtal eller elhandelspool.

  Visitas avtal innebär ett påslag på 0,9 – 1,4 öre/kWh på elhandelspool och rörliga avtal beroende på förbrukning och anläggningstyp. På fastpris med timavräknad anläggning är påslaget så lågt som 0,4 öre/kWh. Samtliga Visitas prisavtal har 0 kr i årsavgift.

  Mer information om avtalet och anmälningsformulär finns hos Bixia

  Att använda elmäklare innebär ofta onödigt kostsamma avtal
  Typiska avtal med elmäklare innebär ett extra påslag på elpriset på ca 0,5 öre/kWh och dessutom en kostnad för själva avtalet på 3-8000 kr/år till mäklaren. Kostnaden för elen blir även högre då elhandelsbolaget får ökade administrations-kostnader. Överväg därför noga innan du tecknar avtal med elmäklare.

  Tillfälligt elavtal är den dyraste avtalsformen
  Vissa elbolag tillämpar en avtalsform som kallas ”tillfälligt elavtal” för de kunder som ej valt avtalsform. Denna avtalsform är den absolut dyraste avtalsformen och har inga fördelar för kunden. Om ditt företag ligger på ett tillfälligt elavtal bör du alltid byta, oavsett vad du sedan föredrar av rörligt pris, fastpris eller andra avtalslösningar

 • I Visitamedlemskapet ingår en fri prenumeration på Sveriges största nyhetstidning för besöksnäringen, Besöksliv. Du har dessutom som medlem 20 % rabatt på platsannonsering.

  Med Besöksliv är du och dina medarbetare alltid uppdaterade med den senaste informationen för och om besöksnäringen. Förutom en webb som ständigt uppdateras med besöksnäringens nyheter utkommer Besöksliv med 6 fullmatade nummer per år.

  Beställ extra prenumerationer till dina nyckelmedarbetare och läs mer på Besöksliv

  Medlemserbjudande: 20 % rabatt på platsannonser i Besöksliv.

  När du söker kvalificerade medarbetare kan du lägga upp din platsannons på Besökslivs sajt. Som medlem i Visita får du 20 % rabatt.

  Genom Besöksliv når du kvalificerad personal med branscherfarenhet och relevanta yrkeskunskaper i hela Sverige. Oftast publiceras platsannonsen samma dag som du skickar in materialet. Bifoga både text och logotyp.

  För bokning av platsannons:
  Informa AB
  08-34 03 02
  besoksliv@informa.se

 • Vi hjälper företagare inom besöksnäringen att digitalisera administrationen.

  Alla medlemmar till Visita får rabatterade priser på våra tjänster och utbildningar. Se mer på www.hogia.se/visita

  Vi vill vara den personliga leverantören med expertis inom besöksnäringen.

  Vi lanserar nu flera nyheter för att öka digitaliseringen inom besöksnäringen.

  • Hogia SignIT – digitalt signeringsverktyg. Förslag på användningsområden: offerter, konferensbokningar, övriga bokningar,  orderbekräftelse, anställningsavtal, kvittering personalutrustning, övriga HR dokument mm
  • Hogia MyPayslip – digitalt lönebesked i mobil eller dator
  • Hogia Stämpelkocka – enkel digital stämpelklocka
  • Hogia Open Business Hotell & Restaurang – ekonomisystemet som digitaliserar din ekonomiavdelning. 100st e-fakturor gratis för Visitas medlemmar
  • Lönesystem för Hotell & Restaurang – anpassade lönesystem för hotell & restaurangbranschen integrerat med ert tidrapporteringssystem, för ett helt digitalt flöde.

På visita.se använder vi cookies för att vi ska kunna mäta antalet besökare på vår webbplats, föra statistik och analysera hur sajten används samt för att rikta marknadsföring från Visita till dig. Genom att klicka på knappen ”Jag godkänner”, godkänner du att vi använder cookies. Väljer du att inte acceptera cookies kan funktionaliteten på vissa sidor begränsas. Läs mer om cookies här.

Visitas integritetsskyddspolicy hittar du här: Läs mer om Visitas integritetsskydd här

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen