Publicerad 2019-10-22
 • Oavsett om du ska handla förbrukningsartiklar som servetter och ljus till restaurangen eller en helt ny inredningslösning kan du få personlig hjälp av IKEA företagssäljare och företagsinredare. Med Visitas avtal med IKEA får du som medlem alltid 6% på hela sortimentet.

  Ta del av förmånen
  För att nyttja medlemsförmånen behöver du ansöka om ett IKEA företagskonto kopplat till Visitas förmånsavtal. Ansök här
  Har du redan IKEA företagskonto maila ditt organisationsnummer och företagsnamn till foretag@ikano.se för att koppla ditt konto till Visitas avtal.

  Med IKEA företagskonto med koppling till Visitas förmånsavtal får du:

  • 6 % på IKEA sortimentet, alla dagar, året om
  • Personlig kostnadsfri inköpshjälp av kunniga företagssäljare
  • Halva priset på servicen Företagsinredare
  • Konto för 30 dagars faktura utan avgifter*
  • Anpassade leveransalternativ
  • IKEA FAMILY priser
  • Gratis kaffe på vardagar på IKEA måndag till fredag

  *IKANO Bank AB (publ) är kreditgivare till IKEA företagskonto och administrerar allt kring fakturahanteringen. Ikano Bank AB (publ) säte: Älmhult | Org. nr: 516406-0922

  Med ett IKEA företagskonto kan du handla på egen hand i varuhuset eller online och få köpet på faktura. Men du kan också spara tid genom att ta hjälp av en företagssäljare i varuhuset eller via telefon.

  Företagssäljarna på IKEA hjälper dig med enklare planering, produktval, beställning och bokning av servicetjänster så som plock, leverans, montering och installation. För hela inredningslösningar som kräver planritningar, konceptskisser mm hjälper företagsinredarna till – se film om detta här

  För att komma i kontakt med en företagssäljare ring 0775-700 500
  eller boka ett möte på närmaste varuhus på IKEA.se/företag
  Du kan också maila på foretag@ikea.com

  Ta kontakt https://www.ikea.com/se/sv/ikea-business/vi-kontaktar-dig-pub4c48ae61

  Ta del av Visitas förmånsavtal – ansök om IKEA företagskonto

  För att ta del av Visitas avtalsförmån behöver du vara IKEA företagskund och ditt kundnummer måste vara kopplat till Visitas avtal.  >

  Har du redan ett företagskonto på IKEA kan du koppla det till VISITAS förmånsavtal genom att kontakta IKANO bank*.

  Det kan ta upp till 10 arbetsdagar att få igång IKEA företagskonto och samma tid för att få befintligt företagskonto kopplat till förmånerna. Rabatten kan inte ges i efterhand.

  Frågor om ansökan eller fakturabetalning
  Tel 0476-58 71 70
  infobusiness@ikano.se

   

 • Har du ett inlösenavtal hos Handelsbanken som är tecknat före 2016-01-01 behöver du teckna ett nytt avtal för att få tillgång till de lägre priserna enligt Visitas ramavtal. Kontakta Handelsbanken för att nyteckna avtalet för ditt företag.

  Exklusivt för dig som Visita-medlem (efter sedvanlig kreditprövning). Ramavtalet omfattar inlösen av bankkort, elektroniska kort, betalkort och kreditkort som exempelvis Eurocard/Mastercard och Visa (ej Amex/Diner’s).

  Ramavtalets alternativ

  Kortbetalning alt.1: 

  Bäst för dig med många mindre transaktioner via främst bankkort/debetkort. Oftast bästa alternativet för exempelvis lunchrestauranger.

  Kortbetalning alt. 2: 

  Med låg procentuell avgift, bäst för dig med flera och större kreditkortstransaktioner, exempelvis affärsrestauranger och hotell.

  Fördelar

  • Inga krav på att du ska ansluta sig till andra banktjänster. Du behöver inte heller byta bank, pengarna betalas ut till ditt företags konto i valfri bank.
  • Inga omsättningsgränser, samma avgifter gäller för alla.
  • Pristak: Ingen medlem ska behöva betala mer för kortinlösen än ramavtalets priser – men det är fritt fram att försöka förhandla sig till ännu bättre priser, t ex genom att bli helkund i banken.
  • Handelsbanken erbjuder bra priser på ett urval av kortterminaler. Du behöver en chip/PIN-terminal för att kunna teckna avtal.

  Priser, villkor och intresseanmälan hittar du här

 • Visita har i samarbete med Nordic Försäkring & Riskhantering och försäkringsbolag utvecklat en företagsförsäkring för Visitas medlemmar, särskilt anpassad för företag i besöksnäringen. Från den 1 november 2017 är Gjensidige Försäkring försäkringsgivare för VisitaFörsäkringen®.

  VisitaFörsäkringen® i korthet:

  Premierabatt
  Upphandling för hela Visita ger stordriftsfördelar, med rejäla premierabatter.

  Återbäring
  Överskott som uppstår vid låg skadefrekvens går alltid oavkortad tillbaka till medlemmarna.

  Utökat försäkringsskydd
  Försäkringen är specialanpassad till besöksnäringens villkor och omfattar därför mycket mer och innehåller avsevärt bättre villkor än en traditionell företagsförsäkring.

  Försäkringsgivare
  Gjensidige Försäkring är försäkringsgivare för VisitaFörsäkringen®

  Exklusivitet
  VisitaFörsäkringen® kan endast tecknas av dig som är medlem i Visita.

  Administreras av oberoende samarbetspartner
  Det är dina behov som är avgörande. Nordic Försäkring & Riskhantering är anlitade av Visita för att administrera Visita Försäkringen®. Nordic företräder därmed Visita-medlemmarnas intressen, vilket skadedrabbade Visita-medlemmar kan vittna om.

  Försäkrings- och skadekommitté
  VisitaFörsäkringen® följs löpande upp vad gäller skador, villkor, innehåll m m. Kommittén är tillsatt för din skull och består av representanter från Visita, Nordic Försäkring & Riskhantering och Gjensidige Försäkringar.

  Offert
  Kontakta Nordic Försäkring & Riskhantering för en offert eller för att få svar på dina frågor om VisitaFörsäkringen®: Tel 031-40 53 70.

  Läs mer om VisitaFörsäkringen® här.

 • Du som erbjuder förbetalda paketarrangemang, paketresor eller underlättar för uppkomsten av ett sammanlänkat researrangemang måste anmäla din verksamhet till Kammarkollegiet som avgör om du behöver ordna med resegaranti i enlighet med Resegarantilagen. Kontakta kammarkollegiet.se 08-700 08 00.

  Om Kammarkollegiet anser att du behöver en garanti kan du som medlem i Visita anmäla dig till att ingå i Visitas kostnadsfria kollektiva resegaranti. Det innebär att du inte själv behöver erlägga den hos Kammarkollegiet. Anmälan ska göras varje år.

  Läs mer här

  Rör dina frågor blanketten eller status för er anmälan, kontakta Teresa Nyström på resegaranti@visita.se. Växel 08-762 74 00.

 • I de ärenden som faller utanför Visitas rådgivningsramar har medlemmarna möjlighet att kontakta två externa advokatbyråer: Advokatfirman Fylgia och Advokatbyrån Delphi. Våra medlemmar får en kortare kostnadsfri rådgivning per telefon och finns det sedan behov för mer hjälp får medlemsföretaget rabatt på dessa advokatbyråers ordinarie timarvoden. Kontakta respektive byrå för att få veta timarvodet.

  De aktuella samarbetsavtalen innebär naturligtvis ingen skyldighet för medlemsföretag i Visita att anlita just dessa advokatbyråer utan det är fritt att välja.

  Advokatfirman Fylgia har kontor i Stockholm. För mer information, Fylgia

  Advokatbyrån Delphi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping och Linköping. För mer information Delphi

  Visitas samarbetsavtal med Fylgia och Delphi i korthet

 • Musik som skapar stämning – utan krångel

  Med Epidemic Sound får du en kostnadseffektiv musiklösning anpassad till din verksamhet som täcker för alla tidpunkter på dygnet. Musiken från Epidemic Sound är producerad av artister och låtskrivare i världsklass och hjälper dig att skapa den stämning du är ute efter. Epidemic Sound tar hand om drift, schemalagd uppspelning och support. All vår musik är fri från licensavgifter till kollektiva förvaltningsorganisationer.

  Sänk dina kostnader utan att tumma på kvaliteten
  Att spela musik offentligt kan vara dyrt. Avgifter ska betalas till både kollektiva förvaltningsorganisationer och musikförmedlare, om man använder dessa. Epidemic Sound äger alla rättigheter till sin musik, så du slipper oroa dig för ytterligare licensutgifter, medan du kan vara trygg i vetskapen att artister och låtskrivare får betalt för sitt arbete.

  Läs mer och kontakta Epidemic Sound för ett kostnadsförslag

  Tre insikter om musik i hotell- och restaurangmiljö

  • Rätt musik hjälper att etablera ert varumärke och stärker relationen till era kunder
  • Bra musik skapar en positiv arbetsmiljö och trivsel hos anställda
  • Väl vald musik i er verksamhet får kunden att stanna längre
 • Visita har tillsammans med Bixia tagit fram ett ramavtal för el som ger dig som medlem förmånliga elpriser och samtidigt möjlighet att välja den trygghetsnivå som passar din verksamhet bäst.

  Avtalet är väletablerat och har under flera år gett de medlemmar som använder sig av avtalet betydande besparingar på elkostnaderna. Samtliga Visitas prisavtal har 0 kr i årsavgift.

  Mer information om avtalet och anmälningsformulär finns hos Bixia

 • I medlemskapet ingår en fri prenumeration på Sveriges största nyhetstidning för besöksnäringen, Besöksliv. Tidningen utkommer med 6 nummer per år. Du har dessutom som medlem 20 % rabatt på platsannonsering när du söker nya medarbetare.

  För bokning av platsannons:
  Informa AB
  08-34 03 02
  besoksliv@informa.se

 • Hogia hjälper ditt företag, stort som smått, med administrativa lösningar anpassade för vår bransch:

  Lön – enkelt löneprogram med få steg för en korrekt lön. Automatisk uträkning av skatter och arbetsgivaravgifter

  Fakturering – fakturera direkt efter avslutat jobb, var du än befinner dig via mobil, surfplatta eller dator. Kunden får fakturan direkt och du säkrar snabbare betalning.

  Bokföring – ett bokföringsprogram som passar alla bolagsformer och är enkelt att använda

  Årsredovisning – enkel årsredovisning enligt gällande K2-regler

  Plocka dina favoriter, betala endast för det du behöver. Allt hänger ihop. Smart, smidigt och sömlöst.

  Visitas medlemmar får rabatterade priser på Hogias tjänster och utbildningar. Läs mer på hogia.se/visita

På visita.se använder vi cookies för att vi ska kunna mäta antalet besökare på vår webbplats, föra statistik och analysera hur sajten används samt för att rikta marknadsföring från Visita till dig. Genom att klicka på knappen ”Jag godkänner”, godkänner du att vi använder cookies. Väljer du att inte acceptera cookies kan funktionaliteten på vissa sidor begränsas. Läs mer om cookies här.

Visitas integritetsskyddspolicy hittar du här: Läs mer om Visitas integritetsskydd här

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen