Branschriktlinjer i livsmedelshygien
Livsmedelslagstiftningen beskriver inte alltid i detalj hur en verksamhet ska utformas för att uppfylla reglerna och det kan finnas olika vägar för att nå målet; att producera säkra livsmedel. Därför har Visita tagit fram branschriktlinjer för restauranger. Dessa riktlinjer är branschens förslag till hur livsmedelsföretag kan utforma sin verksamhet för att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav och producera säkra livsmedel.
Publicerad 2022-09-29
Ladda ner branschriktlinjerna
Visitas branschriktlinjer för restauranger (pdf).
Utgör nationella branschriktlinjer
Dessa riktlinjer är bedömda av Livsmedelsverket och utgör nationella branschriktlinjer. Här kan du läsa mer om nationella branschriktlinjer på Livsmedlesverkets webbplats.
Det är inte möjligt att ge rekommendationer som passar varje unik verksamhet. Därför presenterar vi i dessa branschriktlinjer också vad som är viktigt att tänka på i olika sammanhang så att det ska bli lättare att skapa rutiner som är anpassade för den egna verksamheten. Det är alltid lagstiftningens krav som gäller och därför anges i branschriktlinjen även viktiga delar av lagstiftningen och presenteras i sitt sammanhang. Branschriktlinjerna är uppdaterade i april 2021.