Publicerad 2019-08-30

Att arbeta systematiskt med hållbarhet är det bästa sättet att skapa långsiktighet, lönsamhet och ökad hållbarhet för företaget.

Att dessutom sätta upp mål, mäta och följa upp dem är en viktig grundbult för att skapa sig en bild av nuläget och skapa engagemang i att uppnå de nya målen!

Här hittar du exempel på verktyg som kan vara till hjälp.

  • TheWay2go är ett smidigt verktyg som kan hjälpa företag att se nuläget i sitt hållbarhetsarbete och att bli mer socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbara. Hittas där appar finns.
    Utvecklat av: Visit Dalarna.
  • Energieffektivisering på hotell och på restaurang. Genom bli medveten om och försöka minska effektivisera företagets energianvändning går det att tjäna pengar och skapa många andra fördelar för arbetsplatsen och varumärket.
    Utvecklat av: Energimyndigheten.
  • One Planet Plate I Sverige står maten för ca 25 procent av hushållens klimatpåverkan. Vi behöver minska matens klimatpåverkan, bland annat genom en minskad köttkonsumtion. Klimatbudgeten för en måltid enligt One Planet Plate är 0,5 kg CO2e per måltid (lunch/middag) eller totalt 11 kg CO2e per vecka. För att uppnå det behöver vi öka andelen grönt på tallriken – med bland annat protein från växtriket – och äta mindre men bättre kött. Du kan testa matens klimatpåverkan i WWFs Matkalkylator.

Saknar du ett verktyg eller har tips på andra? Hör gärna av dig.

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen