Publicerad 2022-06-23

Under Almedalsveckan 2022 kommer Visita vara på plats och anordna intressanta aktiviteter med fokus på besöksnäringen.

Den 4 juli klockan 10 – 10.45 anordnar vi ett seminarium tillsammans med Svensk Handel med fokus på köerna på främst Arlanda.

På seminariet kommer det att diskuteras vad som egentligen har hänt samt vilka effekter det får och riskerar att få för besöksnäringen och turismen. Det kommer också att diskuteras vad som kan göras för att komma till rätta med problemen.

Medverkar gör bland annat representanter för Svensk Handel, Visita, Swedavia samt riksdagspolitiker.

Samma dag, den 4 juli, kl 14 – 14.45 anordnar vi ytterligare ett seminarium tillsammans med Svensk Handel, den här gången med fokus på arbetsgivaravgifter för unga.

Såväl besöksnäringen som handeln vill fortsätta vara stora och betydelsefulla branscher som ger många människor chansen till ett inträde, och en karriär, på arbetsmarknaden. Kan en permanent sänkning av arbetsgivaravgifterna för unga vara en väg för att stärka företagens möjligheter att anställa? Vad blir effekten av, i ett internationellt perspektiv, fortsatt höga arbetsgivaravgifter för arbetsmarknaden i stort och för enskilda individer?

Medverkar gör bland annat Jonas Siljhammar vd Visita, Sofia Larsen, vd på Svensk Handel, Sven-Olov Daunfeldt, chefsekonom på Svenskt Näringsliv och flera riksdagspolitiker.

Plats (för båda ovanstående seminarier) är Donnergatan 1, ”Handelns Hus”

Den 5 juli är det återigen dags för Visitas kockdueller på Värdshuset Lindgården. Två politiker tävlar i matlagning och politik tillsammans med stjärnkockarna Fredrik Eriksson och Markus Aujalay. I år ligger fokus på besöksnäringens betydelse för att bryta utanförskap.

Kockduell 1 kl 09.00 – 09.30 Martin Ådahl (C) vs Oscar Sjöstedt (SD)
Kockduell 2 09.45 – 10.15 Elisabeth Svantesson (M) vs Ardalan Shekarabi (S)
Kockduell 3 13.00 – 13.30 Jennie Nilsson (S) vs Arman Teimouri (L)
Kockduell 4 14.30 – 15.00 Anders Ygeman (S) vs Märta Stenevi (MP)

Plats för samtliga dueller är Värdshuset Lindgården på Strandgatan 26.

Utöver ovanstående anordnar Visita sitt sedvanliga besöksnäringsmingel och en lång rad möten med politiker och beslutsfattare.

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen