Publicerad 2020-04-01

Här presenteras löpande information om Visitas arbete under Coronakrisen. 

Visita har under hela krisen varit helt och fullt på det klara med att människors hälsa måste sättas i främsta rummet och våra medlemmar har tagit ett enormt ansvar genom att vidta olika typer av åtgärder för att motverka spridningen av covid-19.  Vi har dock varit starkt kritiska mot flera av restriktionerna då inget har visat att smittspridning sker särskilt just på serveringsställen efter ett visst klockslag.

Krisen i besöksnäringen är tyvärr inte över. Under pandemin har många företag varit mer eller mindre helt utan intäkter och stora skulder har byggts upp. Visita fortsätter att bland annat arbeta för att återbetalningsvillkoren för anstånd blir mer rimliga och för att det investeras i näringen i form av bland annat sänkta arbetsgivaravgifter och regelförenklingar.

Visita står vid våra medlemmars sida och arbetar hårt med att ge alla medlemmar rådgivning och hjälp samtidigt som vi aktivt arbetar för att påverka politiken. Om detta kommunicerar vi i nyhetsbrev, pressmeddelanden och på visita.se (se nedan och här). 

Pressmeddelanden

Alla pressmeddelanden från Visita hittar du i vårt pressrum

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen