Publicerad 2023-09-28

Vanligtvis är nätverksträffarna 1 till 2 dagar och då utrustas deltagarna med grundkunskaper i bland annat ledarskap, hur man bygger framgångsrika team samt hur man genomför och hanterar svåra samtal. Nätverket drivs av Visita och vill ge unga medarbetare möjlighet att växa och utvecklas med likasinnade samt vara med och påverka hur näringen ska se ut i framtiden.

Årets Leadership Academy 2023

Årets Leadership Academy 2023 satte hållbarhet och framtidens besöksnäring i fokus. Genom inspirerande föreläsningar och interaktivt arbete stärktes unga ledare i branschen med kunskap och verktyg för att driva en mer hållbar och framgångsrik verksamhet.

Inspirerande föreläsare

Leadership Academy 2023 bjöd på en imponerande lineup av föreläsare som delade med sig av sina insikter och erfarenheter. Marcus Morfeldt, en expert och sakkunnig inom hållbarhet från Visita, som presenterade Visitas hållbarhetsprogram. Marie Gyllenberg, Tillväxtverket, och Linda Mannerby från Visit Sweden diskuterade Sveriges roll som destination och hur turismen kan bidra till att uppnå Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Mats Rofors från Generation Waste betonade vikten av att minska matsvinn och engagera sig i hållbarhetsfrågor och Marie Linde och Fredrik Lindén från Hållbarhetsklivet, en satsning för hållbar besöksnäring i Västsverige, berättade om deras arbete med att främja ekonomiskt hållbara företag och turism som inte negativt påverkar miljön. Stina Algotson, VD för BFUF (Besöksnäringens Forsknings- och Utvecklingsfond), föreläste om organisationens arbete och betydelsen av forskning, utveckling samt tillgängliga verktyg och utbildningsmaterial för branschen. Avslutningsvis delade Jannica Jonsson från Stureplansgruppen sina tankar om social hållbarhet och vikten av att involvera samhället, gäster och personal för att besöksnäringen fortsatt ska bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vi tackar alla deltagare och föreläsare och tar nya tag inför kommande Leadership Academy. Håll utkik för information om Leadership Academy 2024!

Här kan du läsa Besökslivs artikel om årets Leadership Academy.

Om Leadership Academy

Nätverk och utbildning för unga ledare i branschen. Maxåldern för Leadership Academy är 30 år. Nätverket ger unga medarbetare möjlighet att växa, skapa kontakter och utvecklas med likasinnade samt vara med och påverka besöksnäringens framtid.

Vill du veta mera?

Då är du alltid välkommen att kontakta oss!

Oscar von Reis

Utbildningsutvecklare
Visita Mentorsnätverk, Leadership Academy, VisitaAkademin.

Uppdatera din webbläsare för bästa upplevelse på den här webbplatsen